VERGUNNING AANBOUW

 

Een aan- of uitbouw is een bouwwerk dat u tegen uw bestaande woning aanbouwt en dat direct in verbinding staat met het woonhuis. Dit kan een garage of een berging zijn, maar ook een uitbouw van uw woonkamer in de vorm van een serre of een uitbouw aan de keuken. Belangrijk is waar u de aan- of uitbouw wilt bouwen. In de regel geldt, dat alles wat grenst aan de openbare ruimte (weg of groen), zoals de voorkant en bij hoekwoningen de zijkant een grotere invloed heeft op de directe omgeving dan bouwwerken die aan de achterkant worden gebouwd. Daarom mag een uitbouw aan de voor- of zijkant van de woning meestal niet vergunningsvrij worden gebouwd.

 

VERGUNNING DAKKAPEL OF DAKOPBOUW

 

Ook hier is belangrijk waar u de dakkapel of dakopbouw wilt laten plaatsen. Voor de voorzijde geldt hetzelfde als bij een aanbouw. U heeft meestal vergunning nodig. Een dakkapel aan de achterzijde kan in sommige gevallen wel zonder vergunning geplaatst worden.

Als u op de onderstaande link klikt, wordt u doorverwezen naar de site van VROM hier kunt u na het invullen van een  paar vragen betreffende de geplande verbouwing direct zien of u een vergunning bij de gemeente aan moet vragen.

Vanaf 1 oktober 2011 is de nieuwe omgevingsvergunning ingegaan.

 

    Omgevingsvergunning nodig klik hier